Страници

петък, 3 май 2024 г.

Ferrari 12Cilindri Coupe и Spider представени официално с цени от 395 00 евро


Най-новият и най-великият модел на конюшнята от Маринело с предно разположен двигател, носи името 12Cilindri. Той бе представен официално преди броени часове в Маями Бийч, едновременно във версия Coupe и Spider. Реално Новият модел е наследник на Ferrari 812 Superfast с дизайн видимо повлиян от класиката Ferrari Daytona, която се произвежда от 1968 до 1973 година. Ferrari 12Cilindti изглежда значително по-различно от настоящите модели на марката с акцент върху чистите линии и мускулестите пропорции. И двете версии разполагат с активна аеродинамика, която се управлява от компютър в диапазона между 60 и 300 км/ч. 

Ключовият момент обаче е познатият централно разположен в предната част, V12-цилиндров атмосферен мотор с работен обем от 6.5 литра и мощност от 819 к.с., върху който са направени значителни доработки позволяващи той да постига безпроблемно  9500об/мин. За целта биелите са изработени от титан, а клапаните са обработени с диамантено покритие. Буталата от своя страна са изработени от алуминиева сплав, която се използва в болидите от F1, а коляновият вал е олекотен. 

Всичко това спестява около 40%, от теглото на същите елементи налични в нормалната версия на агрегата, а като цяло сухото тегло на модела възлиза на 1560 кг., за купето и 1620 килограма за Spider версията. Трансмисията е 8-степенна, двудискова предаваща движението към задните колела, които също са управляеми, а спирачната система е електрическа, без пряка връзка между педала и сервото. Според информацията разпределението на теглото спрямо предния и задния мост е 48.4 на 51.6%., ускорението от 0 до 100 км/ч., отнема 2.8 секунди, а максималната скорост която може да постигнат и двете версии е 340 км/ч. 

Интериорът на Ferrari 12Cilindri посреща своите собственици с множество големи екрани. Впечатление веднага прави масивният 15.6-инчов цифров инструментален панел пред водача, придружен от скромен 10.2-инчов, тъчскрийн за инфо-развлекателната система, а пред спътника е инсталиран 8.8-инчов дисплей, чрез който може да се следи телеметрията, времената за обиколка и друга информация, която го карат да се чувства като навигатор. Озвучителната система е доставяна от Burmester с 15-високоговорителя, чиято мощност не се съобщава. На борда обаче място намира най-новата версия на Slide Slip Control, която позволява на водача да контролира ъгъла на презавиване. 

Продажбите на ferrari 12Cilindri ще стартират от края на лятото с цени от 395 000 евро за купето и 435 000 за версията Spider. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар