Страници

четвъртък, 2 май 2024 г.

Force Gurkha вече с 5 врати и място за 7 човека

 

Индийската G-класа в лицето на Force Gurkha, получава и версия с 5 врати, което би трябвало да увеличи още повече популярността на модела на местния пазар. Това е един от най-евтините модели в страната и се радва на изпитана механика, която се произвежда по лиценз на Мерцедес. Новото предложение вече предлага място за 7 човека, а общата дължина възлиза на 4.39 метра и ще се позиционира успешно между версията с 3 врати и колосът Force Trax Cruiser в чиято кабина има място за 12 човека. 

За задвижване новата версия ще разчита на познатият - 2.6 литров, турбо дизел, чиято мощност е увеличена на 140 к.с. Той от своя страна е лиценз на ОМ616 от 70-те години, но през годините е претърпял редица модификации направени от индийските инженери, като сега той покрива и нормите Евро5. Трансмисията е 5-степенна, механична задвижваща четирите колела с блокаж на диференциалите, които също се произвеждат по лиценз на немската марка. 

Интериора е идентичен с този на своите братовчеди, но пред водача място намира 7-инчов цифров инструментален панел в комбинация с дигитални показатели за температурата на двигателя и нивото на гориво. На борда място намира и нова версия на мултимедийната система с 9-инчов дисплей и възможност за споделяне на екрана от телефона. Камерата за заден ход също идва в пакет с новата мултимедия, но остава опция за версията с 7-инчов дисплей. Подобренията в интериора ще бъдат налични и за останалите два модела, но не по-рано от края на годината. Продажбите на версията с 5 врати в Индия ще стартират от това лято с цени за базовата версия от около 20 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар