Страници

неделя, 5 май 2024 г.

Екзотични: Engler V12


Английската компания Engler Automotive е на път да представи най-екстремното превозно средство достъпна на пазара. Това е четириколка със собствено тегло от 1200 килограма, чието тяло и конструкция е изградена от въглеродни сплави и е оборудвано с централно разположен в задната част V12-цилиндров мотор. Всички детайли на коросерията и шасито са изработено.и с помощта на 3D принтер. Според информацията първите екземпляри от ограничения до 20 бройки тираж, трябва да бъдат доставени до своите клиенти през 2025 година, като цената за сега не се съобщава. 

За сега не е потвърдено от къде идват корените на агрегата, но имайки предвид националността на компанията и изключително свитият избор от налични 12-цилиндрови агрегати в момента, то мажем да предположим, че това ще бъде напомпана версия на V12-цилиндровият, 5.2 литров мотор видян за последно в Aston Martin Valour. Според информацията мощността на агрегата възлиза на 1184 к.с. и ще ускорява модела до 100 км/ч. от място за само 2.5 секунди. Максималната скорост на хартия ще достига 400 км., ако имате смелост да направите това яхнали седалка на мотоциклет без предно. 

Най-вероятно производителят ще предложи и по-маломощни версии, но при всички случаи налична за тях ще бъде специално разработената от компанията 8-степенна, двудискова микрокутия, чието тегло възлиза на едва 30 кг. Според нейният създател, това е най-малката скоростна кутия на света, способна да издължи въртящият момент на агрегата. 

Моделът предлага място за двама души с електрически регулируеми седалки разположени една зад друга па подобие на мотоциклет, а пред водача място намира своеобразен кокпит с два сензорни екрана. Всички контролери са групирани около двете ръкохватки, а инфо-развлекателната система предлага възможност за свързване на смартфони от Apple, чрез Apple CarPlay.


Няма коментари:

Публикуване на коментар