Страници

вторник, 30 април 2024 г.

BYD Ocean-M Concept е предвестник на електрически хечбек, който ще бъде наличен и в Европа


Най-големият китайски производител, който е инициатор на ценовата война която се разразява в страната, представи концепцията BYD Ocean-M. Тя е предвестник на бъдещ електрически хеч модел на марката, който трябва да бъде представен официално на пазара още тази година. Дизайна на концепцията е крайно агресивен и е ще е доста наивно да смятаме, че дори малка част от аеро елементите ще намерят място в серийният модел. Като цяло обаче пропорциите ще бъдат идентични което означава, че производствената версия на Ocean-M ще бъде позиционирана между BYD Dolphin и BYD Seal EV

Според информацията, новият модел е проектиран специално за европейския пазар където се очаква да бъде наличен с цена от около 35 000 евро. Дизайна като цяло е издържан в стила на BYD Sea Lion 07 с прибиращи се дръжки на вратите и динамична линия. Както вече съобщихме, серийната версия няма да разполага с агресивните аеродинамични елементи, нито с камерите които заместват страничните огледала или огромните джанти. В по-късен етап обаче, марката подготвя гореща версия на модела, която най-вероятно ще разполага с подобна на концепцията визия. 

Според производителят BYD Ocen-M Concept е основан върху изцяло нова платформа с вградена в тялото тягова батерия от второ поколение Blade и ще разполага серийно с електромотор разположен на задния мост. Информация относно техническите характеристики на концепцията липсват, но те така или иначе не представляват особен интерес. По-важно е да видим, какво ще предложи серийната версия, която би трябвало да бъде представена в Китай още в края на лятото. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар