Първият автомобил на електронният гигант Xiaomi SU7, бързо набира популярност сред привържениците на високопроизводителните електрически модели. Тези дни марката представи прототип с екстремна аеродинамика, който направи рекорд за обиколка на Нюрбургринг с време от 6:46.874 минути, а сега пред нас е серийната версия на модела наречена SU7 Ultra, която трябва да бъде пусната в продажба от март месец следващата година на цена от 114 000 долара, като в рамките на само 10 минути от своята премиера за нея бяха направени 3680 поръчки.
Xiaomi SU7 Ultra разполага със смекчен аеродинамичен пакет в сравнение с пистовият рекордьор, но въпреки това разполага с аеродинамични брони и голям заден спойлер, които генерират допълнителни 285 кг. притискателна сила. Окачването също е ново, оборудвано с амортисьори от Bilstein, а карбон-керамичните спирачки iс шест бутални апарати идват от Akebono, които докарват автомобила до пълен покой от скорост 100 км/ч. за само 30.8 метра.
Технологично SU7 Ultra разчита на тримоторно задвижване с обща мощност от 1548 к.с. и 900-волтова архитектура с тягова батерия чиито капацитет 93.7 кВтч., която според производителят осигурява автономия от 630 км. Разбира се, ако искате да се възползвате от пълният капацитет на модела, тя ще се намали поне на половина, но за сметка на това ще можете да заредите батерията от 10 до 80% в рамките на 11 минути. Динамичните параметри на модела са брутални. Ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема 1.9 секунди, а максималната скорост която можете да постигнете е 350 км/ч. За това голяма роля играе системата за векторизиране на въртящият момент Asil-D, която може да регулира мощността към колелата 500 пъти в секунда.
Интериора на Xiaomi SU7 ultra включва някои подобрения, като воланът с нов дизайн и кокпит облицован с Алкантара. потребителският интерфейс, HUD дисплеят и инфо-развлекателната система са персонализирани за модела, като е налично и приложението Racetrack Master, от което водачите могат да записват времената на отделните обиколки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар