Страници

вторник, 30 април 2024 г.

Mercedes-AMG CLE53 Coupe / Cabrio наличен от това лято


Една година след представянето на единственото за момента купе в гамата на марката - Мercedes CLE, идва време да видим и AMG версията на модела под формата на AMG CLE53 Coupe. Върховият модел в гамата на купето идва с дълъг списък с технически и визуални подобрения, които позволяват на бъдещите клиенти да персонализират изживяването си по време на шофиране. Тези които имат достатъчно търпение ще трябва да изчакат поне още една година за топ версията - AMG CLE63. 

За задвижване Mercedes-AMG CLE53 Coupe, разчита на 3.0 литровият, 6-цилиндров турбо агрегат оборудван с 48-волтова лека хибридна система с интегриран стартер генератор в 9-степенната, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Мощността подавана към колелата е 443 к.с., но за 10 секунди са неразположение допълнителни 23 к.с. за функцията Overboost. Серийно моделът разполага със завиващ заден мост, а воланът разполага с три нива на тежест в зависимост от режима. Според информацията ускорението от 0 до 100 к/ч. отнема 4 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Срещу доплащане се предлага пакета Dynamic Plus, който е оборудван с режим за дрифт и освобождава максималната скорост до 290 км/ч. 

Интериорът и изграден в типичният за AMG моделите стил със спортни седалки и волан с добавени AMG контролери за управление на настройките на окачването и режимите на работа на двигателя. Като цяло оборудването е от най-високите нива с карбонови декоративни елементи и наличие на висококачествени микрофибърни материи и еко кожа. 

До края на лятото очакваме да бъде представена и откритата версия на модела, чиито снимки ще бъдат добавени към този пост.


Няма коментари:

Публикуване на коментар