сряда, 21 октомври 2020 г.

Audi Q5 Sportback ще се произвежда в Мексико и Китай

 След представянето на Обновеното Audi Q5, сега марката представя и купеобразна версия на модела наречена Sportback. Не се наемаме да коментираме, до колко сполучлив е дизайна на тази версия, но в случай на най-високото ниво на оборудване визията е подобаваща. В сравнение с нормалната версия, дизайна е идентичен до В-колоната, където след нея линията силно се скосява. Броните също са с нов дизайн и допринасят за увеличената с 7мм., обща дължина. 

Моторната гама включва 4-цилиндровите, 2.0 литрови, бензин и дизелови агрегати с мощност между 163 и 265к.с., както и 3.0 литровият, турбо дизел във версии на мощност от 286 и 341к.с., за версията SQ5. Всички агрегати са оборудвани с лека хибридна система работеща под 12V за 4-цилиндровите и 48V за 6-цилиндровите. Хибридните версии 50 и 55 TFSI, разчитат на 4-цилиндров, бензинов мотор и електромотор, чиято обща мощност е съответно 299 и 367к.с. При всички положения трансмисията е 7 или 8 степенна, автоматична предаваща движението към четирите колела. Базовата версия с мощност 163к.с. ще се предлага само със задвижване на предните колела. 

Производството на Q5 Sportback ще се осъществява в Мексико и Китай, а в по-късен етап марката ще предложи на китайският пазар и версия с удължено междуосие. В Европа моделът ще бъде наличен до края на тази година.




Няма коментари:

Публикуване на коментар