понеделник, 29 юни 2020 г.

Обновеното Audi Q5 с лека хибридна технология и хибридна версия

В средата на своя жизнен цикъл, немците освежават един от най-продаваните си SUV модели, а именно Audi Q5. Промените са видими от пръв поглед, а новата предна част веднага прави впечатление с променените фарове и радиаторна решетка. В задната част също има промени, макар и малки, но най-голяма впечатление прави обновените задни светлини, както и лайсната между тях, която придава по-елегантен вид. 
В интериора обаче дизайнерите са били по-пестеливи. Като новост може да се споменат новият интерфейс на цифровият инструментален панел пред водача с 12.3-инчов дисплей, както и новата мултимедийна система с 10.1-инчов екран. Съобщава се за нови материали, които ще бъдат налични за изработката на различните елементи.
Под капака вече наблюдаваме лека хибридна система работеща под напрежение 12V, налична за 2.0 литровия, TFSI агрегат, чиято мощност в случая възлиза на 265к.с., както и за 2.0 литровият, TDI мотор с мощност 204к.с. Новост е хибридната версия наречена Q5 55 TFSI е-Quatrro, която разполага със същият 2.0 литров турбо мотор, но сдвоен с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 362к.с. Така тази версия става по-мощна дори и от SQ5 с 3.0 литров, TFSI агрегат и мощност 354к.с. Повечето версии ще бъдат оборудвани серийно с 7-степенната, двудискова трансмисия, а задвижването на четирите колела ще се предлага срещу доплащане. 
Продажбите на обновената версия в Европа, ще стартират от тази есен, като за сега е известна цената само на версията Q5 40 TDI Quatroo, която ще започва от 48 700 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар