сряда, 4 март 2020 г.

Bentley Mulliner Bacalar щеше да е звездата на автосалона в Женева

Английската марка представя уникален роудстър, разработен съвместно с Mulliner, който ще бъде произведен в ограничена серия от едва 12 автомобила. Дизайна на Bentley Mulliner Bacalar е вдъхновен от този на концепцията - Bentley EXP 100GT, която бе представена преди година. 
Тъй като моделът е базиран на Bentley Continental GT Convertable, той се задвижва от познатия, W12-цилиндров, 6.0 литров, би-турбо мотор съчетан с лека хибридна система, чиято мощност възлиза на 659к.с. Трансмисията е 8-степенна, двудискова и предава движението към четирите колела. 
Ювелирният салон е изработен от най-скъпите кожи Beluga, Khamun и Alkantara, а дървените елементи са от естествено паднали дървета преди 5000 години, извлечени от древните блата в Източна Англия. Всяка една седалка притежава 148 199 индивидуални шева, а за да бъде завършена цялостната картина в боята е интегрирана пепел от оризови слюди, която придава неповторим блясък, а за финал трябва да се спомене и интегрираният сатен в джантите.  Пред водача място намира цифров инструментален панел, а екрана на мултимедийната система е срит зад въртящ се панел, на който намират място три индикатора за: температура на въздуха, компас и хронометър. 
Намеренията на Mulliner са в близко бъдеще да представи точни реплики на култови модели от миналото на Bentley, пресъздадени посредством оригинални чертежи, а моделът който виждаме пред нас демонстрира възможностите на компанията. Всичко това обаче ще има своята  цена, а в случая тя стартира от 1.5 милиона паунда, без данъци и такси и може да нарасне значително според индивидуалните изисквания на клиентите и това при положение, че моделът не разполага с покрив, дори и авариен такъв. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар