петък, 17 януари 2020 г.

Официални снимки на водородната Toyota Mirai

Японците показаха производствената версия на новото поколение Toyota Mirai FCV, която бе представена като концепция в края на миналата година. Както се очакваше моделът напълно повтаря линиите на концептуалният модел, като разликите са единствено в размера на страничните огледала и наличието на фар за мъгла интегриран в средата на задната броня. 
За съжаление все още нищо не се казва относно механиката на модела, тъй като неговата пазарна премиера ще се състои едва в края на тази година. Знае се само,че електрическият модел ще получава енергия от водородни клетки, а посочената автономия от 650км., остава в сила. Марката ще предлага и опция за трета бутилка за водород, благодарение на което автономията ще бъде увеличена с 200км. 
Интериора също е без промяна спрямо този в концепцията. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а на централната конзола наблюдаваме 12.3-инчов дисплей за мултимедийната система. За разлика от предходното поколение на Toyota Mirai, нвият модел ще предлага място за пет човека, като същевременно мястото за багаж е задоволително. 
Очакванията напроизводителя за този модел са големи и се надява неговите продажби да бъдат по-добри от колкото на предходният модел, който до момента е реализирал едва 10 000 продажби. Освен в Япония и САЩ, новото поколение на Mirai ще се предлага и на пазарите в Европа, като цени все още не се споменават. 
++++++++++++++++++++++++++++++++
Според официалната информация за задвижване новото поколение на водордният модел ще разчита на електромотор с мощност 180к.с., разположен на задният мост и задвижващт съответно задните колела. Максималната сокрост, която може да достигне е 175км/ч., а с едно зареждане на трите резервоара с водород, могат да бъдат изминати 850км. За динамични характеристики не се говори, тъй като общото тегло на модела възлиза на 1950кг. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар