неделя, 29 декември 2019 г.

Турската TOGG, предсатви три прототипа на електрически задвижвани модели

Тази седмица, изненадващо турците представиха два прототипа на свои бъдещи модели, които до края на 2022 година, трябва да бъдат внедрени в серийно производство. Това са първите проектирани изцяло в Турция, автомобили и лично президентът Ердоган, бе сред хората, които презентираха новите продукти. Изцяло електрическите модели ще бъдат произведени от ново формираният консорциум TOGG, който се състой от пет местни компании. Дизайна е дело на италианското дизайнерско студио Pininfarina, а технологиите са разработени съвместно с водещи световни компании. 
Първият модел е компактен седан задвижван от електромотор монтиран в задната част и задвижващ задните колела. Неговата мощност е 200к.с.,а посочената автономия възлиза на около 500км. Кросоувър моделът е базиран на същата платформа, но ще се предлага и във версия със задвижване на четирите колела и електромотор позициониран на предния мост. По този начин мощността се удвоява, но автономията се намалява на 300км. Според информацията времето необходимо за зареждане на батериите на 80%, ще бъде максимум 30 минути с помощта на бързозарядна станция, каквито в Турция са изключително малко. 
За осъществяването на близо 60 годишната мечта за турски автомобил е необходимо и изграждане на зарядни станции, които да осигуряват маршрути на автомобилите и извън големите градове на страната. Това всъщност е втори опит на турците да представят свой собствен модел и по всичко личи, че този път той ще бъде успешен и финализиран. Дали това ще се случи остава да гадаем, но така или иначе щом виетнамците успяха да пуснат в производство първият си модел - Vinfast Fadil, защо и турците да не направят това, стига да бъдат по-умерени с външната си политика, която напоследък е остро критикувана в световен мащаб. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар