петък, 6 декември 2019 г.

Nissan GT-R50 с цена от 990 000 евро

От края на следващата година, японската марка ще предложи на пазара силно лимитирана версия от 50 бройки на Nissan GT-R, разработена съвместно с Itldesign.
Външно моделът повтаря дизайна на прототипа показан преди една година с известни разлики. Дизайна е дело на италианското дизайнерско студио, а преработките по механиката се случват в цеховете на Nismo в Япония. 
Nissan GT-R50, ще се задвижва от  усилена версия на V6-цилиндровия, би-турбо мотор с работен обем от 3.8 литра, чиято мощност тук достига 720к.с. Трансмисията е познатата 6-степенна, двудискова, но модифицирана заради увеличената мощност заедно с диференциалите и системата за задвижване на четирите колела. 
Все още не са оповестени динамичните характеристики на модела, но става ясно, че цената на всяка една от 50-те бройки, които ще бъдат произведени започва от 990 000 евро без данъци и такси. Повече подробности относно модела ще станат ясно по време на автосалона в Женева, през март месец, когато ще се състои и официалната му премиера.


Няма коментари:

Публикуване на коментар