вторник, 31 декември 2019 г.

NIO представя купеобразния EC6 и обновена версия на ES8

Докато чакаме производствената версия на седана Nio ET, марката разпространи официални снимки на нов кросоувър, който ще бъде достъпен от средата на следващата година. Всъщност това е купеобразна версия на познатият ни Nio ES8 и неговите пет и шест местни версии ES6 и ES7, които бяха представени през 2018 година, а до момента е реализирали близо 18 000 продажби само в Китай. В дизайна все пак се наблюдават известни разлики най-вече в дизайна на броните  разбира се частта от В-колоната назад. Размерите обаче са същите. Дължината е 4.85 метра, а междуосието е запазано на 2.9 метра. Съобщава се и за подобрена аеродинамика, която тук възлиза на Сх-0.27.
За задвижване моделът разчита на познатата технология с два електромотора съответно на предната и задната ос с обща мощност 436к.с., като се съобщава и за "Perfomdnce", версия с мощност от 544к.с. и време за ускорение от 0 до 100км/ч за 4.7 секунди. Новост е батерията с увеличен капацитет от 100кВтч, която ще осигурява автономия от до 615км. Тя ще бъде достъпна и за обновената версия на ES8, чиито продажби трябва да започнат от средата на 2020 година. 
Снимки на интериора все още не са достъпни, но става ясно, че там място ще намира нов инструментален панел пред водача с размер от 9.8-инча и по-богато оборудване. Цените на Nio EC6 ще стартират от 68 000 долара и ще достигат до 89 000 за версиите снабдени с иновативната развлекателна система наречена NOMI, която коминикира с пътниците по време на пътуване. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар