събота, 23 ноември 2019 г.

Volkswagen ID Space Vizzion Concept е на крачка от серийно производство

Мислете за VW ID Space Vizzion Concept, като за комби версия на Volkswagen ID Vizzion, но много по-близко до серийно производство. Дизайнът вече е по-култивиран, а купето разполага с коефициент на челно въздушно съпротивление от Сх-0.24.  С дължина от 4.96 метра, марката ще се опита да върне интереса към семейните комбита и то не къде да е, а на пазарите в Северна Америка, където този вид автомобили понасят значителен спад на пазарния дял. А само до преди няколко години, бяха доминиращ клас.
Интериорът предлага място за четирима и вече разполага с волан и работеща инфотайнмънт система с 15.6-инчов, плаващ дисплей. Автономна система за шофиране е налична, но от 3-то ниво. Специално внимание се отделя на новия материал за седалките наречен - AppleSkin, който съставен изцяло от възобновяеми суровини и ще навлезе масово в серийните продукти на марката. 
Построен върху новата МЕВ платформа на концерна, концепцията разполага с един електромотор задвижващ задните колела с мощност от 279к.с. Платформата обаче предлага безпроблемно вграждане на още един електромотор задвижващ предните колела, като по този начин задвижването става 4х4, а общата мощност ще възлиза на 340к.с. Тази версия ще ускорява до 100км/ч, за 5 секунди, като максималната скорост е ограничена на 175км/ч. с оглед по-добра автономия, която в случая възлиза на 590км. 
За сега все още не е потвърдено официално, кога ще видим производствената версия на концепцията представена в Лос Анджелис, но най-вероятно това трябва да се случи до края на 2021 година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар