понеделник, 11 ноември 2019 г.

Chevrolet Menlo е първият модел на марката с нулеви емисии

Този уикенд в Китай, пред подбрана публика американската компания представи своя първи изцяло електрически задвижван модел наречен Menlo. Така нареченото крос-комби е базирано на представеният преди година и половина Buick Velitte 6,чиито продажби за момента се осъществяват единствено в Китай, но вместо на хибридна технология ще разчита единствено на енергията от литиево-йонната батерия с капацитет от 52.5 кВтч. 
Chevrolet Menlo, разполага с фирмено идентичен дизайн и макар интериорът все още да остава тайна се смята, че обстановката ще бъде малко по-технологична от тази на Velitte 6. За задвижване Chevrolet Menlo, разчита на електромотор с мощност 150к.с., задвижващ предните колела, чрез безстепенна трансмисия. Производителят обещава пробег от 410км. с едно зареждане измерен по новия европейски стандарт, но в реални условия няма да бъдат постигнати повече от 300км.  Предполага се, че този модел ще бъде наличен и в САЩ, от края на следващата година, но там ще разполага с по-мощна батерия и агрегат, както и завишена автономия. 
Повече подробности, както и официалните снимки ще бъдат достъпни в края на месеца, когато ще се състои официалната премиера на модела пред публика. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар