петък, 22 ноември 2019 г.

Audi E-Tron Sportback: Повече за по-малко

Ето, че не закъсня спортно ориентираната версия на електрически задвижваният модел Audi E-Tron.  Audi E-Tron Sportback, бе представен пред публика по време на автосалона в Лос Анджелис и привлече подобаващо количество внимание, въпреки позната технология с която разполага. Дизайна е в характериня стил за марката и излъчва динамика дори, когато моделът е в покой. Линиите до В-колоната са идентични с този на познатият ни модел, но в задната част покривът рязко спада и създава купеобразна форма на купето, което е намалило с 2см., пространството заглавите на возещите се на втория ред седалки. Според производителя коефициента за челно въздушно съпротивление е намален до 0.25, което води до увеличена с 10км. автономия. 
Във високотехнологичният интериор цифровият информационен панел пред водача с размер от 12.3-инча, инфотайнмънт системата с 12.1-инчов дисплей и дисплеят с размер от 8.6-инча, чрез който се управляват функциите на климатичната инсталация намират своето място и тук, а камерите заместващи страничните огледала ще продължават да се предлагат срещу доплащане или серийно за пакета S-Line. 
Audi E-Tron Sportback ще се предлага в две версии на мощност в зависимост от батерията с която е оборудван. Модификацията  - 50 Quattro, разполага с батерия от 71кВтч, достатъчни за мощност от 308к.с. Посочената автономия за тази версия е 308км, а времето за ускорение от 0 до 100км/ч става за 6.8 секунди. Максималната скорост е 190км/ч, но при случай, че имате значително количество километри пред вас не е препоръчително да надвишавате крайсерската сокрост от 120км/ч. 
При версията - 55 Quattro, батерията е с капицитет от 95кВтч., достатъчни да извлеат до 406к.с. от електромоторите, които са достатъчни да ускорят модела до 100км/ч от място за 5.7 секунди. Максималната скорост тук е ограничена на 200км/ч, а автономията гарантирана от производителя в зависимост от експлоатацията може да достигне до 466км. При всички случаи с помощта на бързо зарядна станция, батериите и на двете версии могат да бъдат заредени до 80%, за само 30 минути. 
Плановете на марката са Audi E-tron Sportback, да бъде пуснат на пазара от пролетта на следващата година, като цените в Германия ще стартират от 71 350 евро, което означаве,че ще E-Tron Sportback ще бъде с близо 8 000 евро по-евтин от E-Tron. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар