сряда, 11 септември 2019 г.

Byton M-Byte наличен в Европа до края на следващата година

Във Франкфурт, китайската компания Byton, чиито директор  е бившият менажер на BMW - Даниер Кирхет, представи първият си модел наречен M-Byrte. Трябва да се отбележи, че електрическият кросоувър е напълно реален модел, чиито продажби в Китай, започват още тази година, а от началото на 2020 година ще започне да се предлага в Европа и САЩ. Очаква се цените да започват от около 45 000 евро, като до момента кампанията е събрала над 50 000 заявки. Намеренията на марката са до две години да представи и седан с електрически задвижване, който ще споделя същата технология и платформа. 
За задвижване Byton M-Byte, разчита на електромотор разположен на задния мост, задвижващ съответно задните колела, чиято мощност е 272к.с. Той ще черпи електроенергия от литиево-йонна батерия с капацитет 72кВч., която осигурява автономия от 360км. Според информацията времето за зареждане до 80%, чрез бързо зарядна станция е 35 минути, а ускорението от 0 до 100км/ч. е 7.5 секунди. В по-късен етап марката ще предложи и версия с два електромотора и задвижване на четирите колела с обща мощност от 408к.с. и батерия от 95кВч, като в този случай ускорението до 100км/ч от място става за 4.5 секунди. 
Огромно впечатление прави технологичния интериор, който разполага 48-инчов дисплей и система за лицево разпознаване на водача, която ще подготвя автомобила според неговите предпочитания. Допълнителен 7-инчов дисплей е разположен на волана, а трети дисплей с размери от 8-инча намира място на централния подлакътник. Моделът може да бъде поръчан в конфигурация от 4 или 5 места, като багажното пространство варира между 550 и 1450 литра. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар