понеделник, 26 август 2019 г.

Ford Taurus с фейслифт и отново в САЩ

Ford, така и не се отказва от седана Taurus, въпреки намеренията на марката за в бъдеще да предлага в САЩ само SUV модели. След представянето на новото поколение за китайския пазар, сега марката отново ще предлага модела и в Северна Америка, но с обновена визия, което ни подсказва, че поне в близките 3-4 години седанът ще остане в гамата на Ford. 
Външно американската версия се раличава значимо от своят китайски събрат, като разликите са предимно в предната част, но е построен върху същата платформа, която пък е идентична с тази на предходното поколение, но с по-дълго междуосие.  Като цяло американската версия е с 22мм. по-дълга от китайския вариант.
Както се вижда от изображенията, интериорът е изцяло нов, като предлага цифров информационен панел пред водача и вертикален, 12.8-инчов дисплей на централната конзола за инфотайнмънт системата с гласов контрол, чрез която се управляват и част от функциите на автомобила. В най-високото си ниво на оборудване, Ford Taurus ще предлага висококачествени материали, тризонов климатроник, 4бр. седалки с отопление, вентилация и масажна функция. Ясно е и това, че всички налични системи и асистенти за шофиране на Ford, също ще се предлагат за модела. 
За задвижване, новият Taurus ще разчита само на 2.0 литровия, турбо бензинов агрегат с мощност 245к.с. По-малкия 1.5 литров мотор, както и V6-цилиндровата версия отпадат от гамата на модела заедно със системата за задвижване на четирите колела. Серийно ще се предлага новата 8-степенна, автоматична трансмисия с въртящ се клъстер за смяна на предавките и с опция за превключване от волана. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар