петък, 26 април 2019 г.

GAC Aion S с автономя от до 630км.

В Китай, бе представена официално производствената версия на GAC Aion S, чиито продажби започват през лятото на тази година. Цени на електрическият седан все още не се споменават, но станаха ясни техническите характерестики на модела, които според създателите  го правят  по-добър от Tesla. 
Седанът е построен върху изцяло нова платформа за компанията, която ще стане основа за още бъдещи модели. За задвижване Aion S, разчита на електромотор с мощност 204к.с., задвижващ предните колела и никелова-кобалт-манганова батерия с капацитет 58кВч. Гордост за компанията е общото тегло на електромотора и трансмисията разработени съвместно с Bosch, което възлиза на 87кг. Според официалните данни, ускорението от 0 до 100км/ч става за 7.9 секунди, а посочената автономия е 530км, като при постоянна скорост от 60км/ч може дори да надхвърли 630км. 
За интериорът не може да кажем много освен, че е чудесен. Базово ще се предлагат редица системи и асистенти за шофиране, а срещу доплащане може да се поръча стъклен покрив с вградени соларни клетки, които имат малка роля за подпомагане на батерията, като при слънчеви дни дават енергия за климатичната инсталация и озвучителната система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар