вторник, 2 април 2019 г.

Официални снимки на изцяло новия Ford Kuga / Escape

Преди броени минути бяха разпространени първите официални снимки на новото поколение Ford Kuga и неговата американска версия позната под името Escape. Този модел е първият, който се уповава върху изцяло новата  модулна платформа на компанията наречена - С2, която позволява вграждането на хибридни технологии. Според информацията новото поколение на модела е по-леко с 90кг. спрямо предходното въпреки увеличените размери, а на разположение ще бъдат три електрифицирани модификации, две дизелови версии и две бензинови. 
Конвенционалните дизелови версии разчитат на 1.5 и 2.0 литровите агрегати във версии на мощност между 118 и 190к.с. Бензиновите версии пък ще разчитат на 3-цилиндровия, 1.5 литров мотор във версии на мощност от 120 и 150к.с. 
Хибридната версия е снабдена с 2.5 литров бензинов мотор и електромотор, чиято обща мощност е 222к.с., като ще може да измине до 50км. изцяло в електрически режим. Plug-in хибридната версия също ще разчита на този агрегат, но за сега за нея не се споменават подробности. Третият електрефициран модел е от така нареченият тип "мек хибрид" и разполага с 2.0 литровият дизел с мощност 147к.с., съчетан със стартер-генератор работещ под напрежение 48V предоставени от литиевойонна батерия.  Трансмисиите предлагани за модела са: механичната 6-степенна и новата 8-степенна, автоматична скоростна кутия. Серийно задвижващи за всички версии са предните колела, но срещу доплащане за някои от тях се предлага и задвижване на четирите колела.
Интериора е модерен и предлага всички модерни атрибути, като: цифров инструментален панел пред водача с 12-инчов дисплей, мултимедията с 8 до 12.3-инчов, плаващ екран, която пък позволява свалянето на редица мобилни приложения, чрез които собствениците могат да контролират редица опции включително и дистанционно отключване и заключване на своите автомобили в случай когато се приближат достатъчно до тях. Обзорът с радиус 360 градуса се предлага серийно, както и интелигентните системи като: Adaptive Cruise Control, Active Park Assist и Wi-Fi  достъп за 10 мобилни устройства.
Освен европейската и американската версия, моделът ще се предлага и в Китай, но с различен дизайн на предната част. Новата шестоъгълна радиаторна решетка, броните и новите фарове придават по-изтънчен вид съобразен с предпочитаниятана китайските клиенти. Все още няма информация относно това с какви агрегати ще бъде наличен новият Escape на пазарите в Китай. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар