четвъртък, 14 март 2019 г.

Новите Nissan Dayz и Mitsubishi EK Wagon представени в Япония

Новото поколение на популярните в Япония, Nissan Dayz и Mitsubishi EK Wagon, бяха представени днес в страната на изгряващото слънце. Наред с новите каросерии, Kei моделите притежават преработени платформи, нови агрегати и трансмисии. Производителят все още не съобщава подробности относно механиката, но е ясно че същите ще се задвижват от стандартните за класа 0.66-литрови, 3-цилиндрови, атмосферни или турбо бензинови агрегати снабдени с лека хибридна технология и CVT трансмисии задвижващи предните или четирите колела. 
Характерно за този род автомобили и богатият списък от екстри, който се предлага за тях, като реално собствениците могат да поръчат почти всичко, което е налично и за лимузините от високия клас на компаниите. За пръв път ще се предлага и полуавтономна система за шофиране, която следи автомобилът пред Вас на магистрала, без да е нужно да държите волана макар същият да има технология, която следи вашето внимание и ви предупреждава в случай, че дълго време не усеща допир на вашите ръце. 
За пръв път Mitsubishi EK ще се предлага и с Cross пакет за версията EK - X, който придава по-мускулест вид със своите декоративни офроуд елементи и повишен клиренс. Не е ясно дали и Nissan Dayz, няма да се сдобие с подобна модификация, но все още такава не е обявена. Налице за всички версии ще бъдат множество варианти за персонализиране, както и двуцветно оцветяване на купето. Цени все още не са обявени. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар