сряда, 9 януари 2019 г.

Opel Zafira Life / Vauxhall Vivaro Life ще бъдат представени в Брюксел

Opel Zafira, вече никога няма да бъде това, което беше. Немската марка, която както знаем е вече собственост на PSA, представи новото поколение Zafira, което не е нищо повече от представените преди три години Peugeot Traveler и компания с емблемите на Opel. Все пак прави чест на французите, че намериха начин да задържат името на MPV модела, тъй като след решението същият да бъде спрян от производство без намерения да бъде представян негов пряк наследник, моделът реално отива в историята. Видно е, че философията на Zafira е променена и вече предлага място за 9 човека, като ще се предлага във три версии на купето с дължина от: 4.6, 4.95 и 5.30 метра. Моделът всъщност ще бъде наследник на Opel Vivaro, а в Англия същият ще се предлага под името Vauxhall Vivaro Life. Все пак очакваната малко по-късно товарна версия ще продлжава да се предлага като  - Opel Vivaro. 
Все още няма официална информация за това с какви агрегати ще бъде наличен Opel Zafra Life, но най-вероятно там ще намират същите 1.6 и 2.0 литрови турбо дизелови мотори, които виждаме във версиите на Peugeot, Citroen и Toyota. В по-късен етап се очаква и напълно електрическа версия. 
Серийното оборудване е подобаващо и включва неща като: адаптивен автопилот, асистент за поддържане движението в пътното платно, мултимедия с 7-инчов дисплей, камера за заден ход, парктроник, климатик, авт. фарове и чистачки, както и система за предотвратяване на сблъсък. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар