петък, 16 ноември 2018 г.

Седан версията на Toyota Corolla ще замести Avensis

От нтачалото на следващата година в Европа, започват продажбите на седан версията на Toyota Corolla, която бе представена днес официално в Китай, под името Levin с известни разлики в дизайна.
Европейската версия на модела ще се предлага с 1.6 литров, бензинов агрегат с мощност 132к.с., куплиран с серийно с механична трансмисия или CVT, срещу доплащане. Другата алтернатива, която ще имат клиентите на стария континент е хибридната версия с 1.8 литров, бензинов мотор, чиято мощност е 122к.с., куплиран серино с CVT трансмисия. Според производителят средния разход ще възлиза на 3.4л/100км, като в определени условия до 50%, могат да бъдат изминати изцяло чрез натрупаната енергия в батериите. На някои пазари моделът ще се предлага и с бензиновия, 2.0 литров мотор.
 Като цяло седана е базиран на Toyota Corolla Touring Sports и разполага със същото междуосие, което означава, че ще предлага и завидно място на втория ред седалки. Имайки предвид, че марката сваля от поризводство Toyota Avensis и не предвижда негов наследник, клиентите които търсят подобен автомобил спокойно могат да се насочат към седан и комби версиите на новата Corolla. Оборудването е задоволително, като серийно ще бъдат налични: адаптивен круиз контрол, система за предотвратяване на сблъсък, асистент за поддържане лентата на движение, мултимедийна система с 7 или 10-инчови дисплеи, система за разпознаване на пътни знаци, климатик и пълен ел. пакет. Цените все още не са извес

тни. 









Няма коментари:

Публикуване на коментар