събота, 28 юли 2018 г.

Geely представи първата си модулна платформа наречена BMA

Китайската марка представи първата си изцяло собствено разработена модулна платформа, предназначена за нейните бъдещи модели. До голяма степен, тя е основана на  модулната платформа CMA на Volvo, но е значително преработена. 
Платформата е изградена от модулни елементи, които могат да бъдат съвместими до 70% в различните модели. За нейната направа ще бъдат използвани 70%, високоякостна стомана - 20%, обикновена стомана и 10%, алуминии. Междуосието може да варира от 2.55 до 2.70 метра, а широчината от 1.5 до 1.6 метра. Това от своя страна ще позволи на компанията да съкрати разработката на бъдещите модели от 36 на 18 месеца, което означава, че в скоро бъдеще трябва да очакваме вълна от нови модели на концерна, който има за цел да стане един от водещите в световен мащаб. ВМА платформата ще стане основа на всички компактни модели, SUV и MPV и ще намали значително разходите на компанията.
Модулната платформа BMA, позволява вграждането на 3 и 4-цилиндрови агрегати, както и на хибридни, plug-in и леки хибридни системи. Автономното шофиране също не е забравено и тази система за управление може да бъде внедрена без проблеми във всички модели. Голямо внимание е отделено на безопастността, а моделите базирани на новата платформа без проблем ще покриват пет звезди от стандарта на EuroNCAP.
Първият модел базиран на новата платформа ще бъде представен до края на тази година и е известен под кодовото наименование SX11, като ще замени кросоувъра Geely Emgrand NL7, който пък ще стане донор за първият кросоувър на Proton. В началото обаче двата модела ще се предлагат успоредно. До края на десетилетието, китайската марка възнамерява да изнесе своето производство и в държави от Африка, Европа, Близкия изток и Южна Америка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар