сряда, 25 април 2018 г.

WeiMa EX5 е първият модел на новата китайска марка

Още една китайска марка се появява на небосклона с претенции за продукт, който ще бъде лансиран на пазара още тази година, а годишно от него ще бъдат произвеждани по 100 000 бройки. Става въпрос за електрически задвижваният, компактен SUV, дело на новосъздадената фирма Weltmeister, чиито бъдещи продукти ще носят названието - WeiMa. Фирмата е основана от бившият генерален директор на Geely, а производствените мощности са базирани в близост до китайската столица. Връзките на собственика на компанията с фирми като: Huawei, Bosch и Simens, гарантира качеството на системите, които ще бъдат вграждани в автомобилите на компанията.
Първият модел на марката е обозначен като "EX5" и ще се предлага в три версии на капацитет на батериите, като цените ще започват от 150 000 юана, което се равнява на около 16 000 евро и ще достигат до близо 40 000 евро, за най-добре оборудваният модел. Продажбите ще се осъществяват чрез Интернет, директно от производителя, като бъдещия собственик ще трябва да изчака един месец за да бъде доставен неговият автомобил. Автономията ще варира от 300 до 460км., но при движение със скорост от до 64км/ч, тази стойност може да бъде завишена с до 25%. Електромоторът е с мощност от 218к.с. и е еднакъв за всички версии на модела. Той безпроблемно ускорява модела до 100км/ч от място за 7.9 секунди.
Оборудването ще бъде изключително богато, а качеството на материалите от висок клас. Мултимедийната система с 12.8-инчов, въртящ се  дисплей ще се предлага серийно, а неща като: система за прочистване на въздуха в купето и сканираща функция на лицето на водача ще се предлагат срещу доплащане.  
В близко бъдеще марката ще представи още два модела - седан и MPV, които ще бъдат построени върху същата платформа.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар