вторник, 26 декември 2017 г.

Toyota Alphard / Vellfire с фейслифт

В Япония, бе представена фейслифт версията на MPV модела - Toyota Alphard / Vellfire. външно промените не са значителни, но достатъчни за да откроят новата от настоящата версия. Нови предни светлини, обновен дизайн на бронята и радиаторната решетка са детайлите с променен дизайн в предната част, а в задната част наблюдаваме леко променени светлини. Обновената версия разполага и с нови системи за активна безопасност, като специално внимание се отделя на системата за предотвратяване на сблъсък разпознаваща пешеходци и велосипеди, както през деня, така и през нощта. Системата за разпознаване на пътни знаци също е от ново поколение и вече влияе пряко върху подаването на газ, когато автопилотът е включен. 
В интериора промени не се наблюдават, но са налични нови разцветки за текстилните и кожените материи, както и нови материали за различните апликации. мултимедийната система е то ново поколение, а за нейната работа е добавен нов LCD дисплей в инструменталният панел пред водача, тъй като главният дисплей на централната конзола е снабден с функция "заспиване", по време на движения в случай, че той не се използва повече от 3 мин. Седалките са с нов дизайн, като пасажерската предна седалка също е снабдена със сектор за отмора на краката. Освен това  седалките на първият и вторият ред са снабдени с функции за масаж, обдухване и подгряване. 
Под капака промени няма. Там място продължават да намират бензиновите 2.5 и 3.5 литрови агрегати, като 6-степенната автоматична трансмисия е заменена от нова 8-степенна такава с възможност за превключване на предавките от волана. CVT трансмисията имитираща 7 предавки остава на разположение за по-слабият модел. Хибридна версия също е налична в гамата. Цените в Япония стартират от 3.33 млн. йени. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар