неделя, 12 ноември 2017 г.

Eкзотични: Saleen S1

Американският производител на спортни автомобили, който напоследък се бе превърнал в тунинг компания, представи новият си модел под името - S1. Трябва да започнем с това, че този модел, не е наследник на култовия Saleen S7, а е предназначен предимно за платежоспособните клиенти в Китай и региона. Дали новото начинание на марката ще има успех за сега е рано да се каже и е трудно да се прогнозира. 
Saleen S1 е построен на базата Artega GT, която вече е в историята поради несъстоятелност на немската компания. Сега всички права над немският автомобил са собственост на американците, които пък построиха изцяло нов завод в Китай, съвместно с китайски бизнесмени. Намеренията на компанията са все пак техният продукт да се предлага в САЩ и Европа, но дали ще бъде приет радушно не се наемаме да коментираме. 
Според информацията Saleen S1 е изграден предимно от композитни материали, а за задвижване разчита на 2.3 литров, турбо агрегат доставян от Ford, чиято мощност е завишена на 457к.с. Динамичните характеристики все още са тайна, но максималната скорост посочена от производителя е 290км/ч. Цени също още не се споменават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар