сряда, 29 ноември 2017 г.

Обновеното BMW I8 и I8 Roadster с премиера в Лос Анджелис

Успоредно с дългоочаквания фейслифт на BMW I8, марката представя и откритата версия на модела наречена Roadster. Дизайнът напълно оправдава очакванията и не ни изненадва, тъй като е почти без промени на този, който видяхме при концептуалният i8 Spyder Concept, представен преди повече от пет години. Задните седалки са жертвани за сметка на механизма на мекият, сгъваем покрив, а общото тегло е с 132кг. повече от това на купе версията. 
Визуалните промени са незначителни, но за сметка на това моделното семейство получава нова по-мощна задвижваща система. бензиновият 1.5 литров, трбо мотор е с мощност 231к.с., а електромотор добавя още 143к.с. Така общата мощност става 374к.с., достатъчни да подобрят ускорението до 100км/ч с 0.2 стотни. Според информацията стойността е 4.4 секунди, а благодарение на по-голямата батерия моделът може да измине до 75 мили в чист електрически режим. Средния разход посочен от производителя е снижен на 2.1л/100км. 
За сега цени не се споменават, но откритата версия няма да струва по-малко от 140 000 евро. Продажбите ще стартират през пролетта на следващата година. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар