четвъртък, 17 август 2017 г.

BMW Z4 Concept ще бъде показан в Pebble Beach

Преди официалната премиера на BMW Z5 , марката представя концепцията Z4, която ни показва в общи линии, какво да очакваме от бъдещият роудстър на марката, който е разработен съвместно с Toyota. Можем само да гадаем, колко от това, което виждаме днес ще намери място в серийният модел, но ако трябва да бъдем честни, това което виждаме ни харесва повече от концепцията на BMW 8-series. Дизайна е класически за двуместен роудстър. Издължен капак, нисък силует и атлетично тяло с компактна задница. Линиите отговарят на новият дизайнерски език на марката, с който ще трябва да свикнем в близките 10 години. 
Интериорът е подобаващ за концептуален модел. Обърнат изцяло към водача, като главният акцент е - минималистичност. Два големи дисплея доставят най-важната информация към водача, без да отвличат неговото внимание. Впечатление прави двуцветният кокпит, като начина на разделяне води до илюзията, че пространството на водача е по-голямо от това на пасажера. 
За сега от марката не съобщават нищо относно задвижването и механиката, но е ясно, че предно разположеният агрегат разположен зад предният мост ще задвижва задните колела на производственият модел, чрез 6-степенна, механична или 8-степенна, автоматична трансмисия. Премиерата на производственият модел на Z4 или Z5, каквото и обозначение ще носи се надяваме да бъде на някой от автосалоните в края на миналата година, които ще се преведат зад океана, но след като сега марката представя концепция, то надали това ще се случи по-рано от март месец 2018 година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар