четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Официални снимки на новото BMW 5-series (G30)

Това са официалните снимки на новото поколение BMW 5-серия, чиито продажби трябва да започнат от началото на следващата година. Моделът е построен върху изцяло нова платформа, сходна с тази на BMW 7-серия, но без карбоновите елементи. Размерите са нараснали във всички посоки, но въпреки това новото поколение е с цели 100кг,. по-леко от предшественика си. Разпределението на тежестта е 50:50, а коефициентът на челно въздушно съпротивление в отделни модификации е снижен до изключителните Сх-0.22. Окачването също е ново - многоточково с подобрен комфорт и завишена стабилност. За модела ще се предлагат четири нива на амортисьори: стандартни, спортни, електронно контролируеми и такива снабдени с активни стабилизиращи щанги. 
Първоначално новата 5-та серия ще се предлага четири агрегата, два бензинови и два дизелови. Бензиновите версии, съответно: 530i и 540i ще разчитат на 2.0 литровия, 4-цилиндров и 3.0 литровия, 6-цилиндров мотор и двата с принудително пълнене и мощност съответно - 248 и 335к.с. Дизеловите мотори също са идентичен обем - 2.0 литра за 520d и 3.0 литров, за модификацията 530d. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична с изключение на 4-цилиндровия дизел, чиято трансмисия ще разполага с 6 предавки. Задвижването се осъществява посредством задните колела, а срещу доплащане ще се предлагат системите за задвижване на четирите колела, както и задният управляващ мост. В по-късен етап марката ще предложи версия с 8-цилиндров агрегат, както и задължителната "М" версия, чиято мощност се очаква да бъде около 600к.с. Хибридната версия също ще присъства в гамата, като ще разчита на 2.0 литров мотор куплиран с електромотор чиято комбинирана мощност ще бъде 252к.с., а посоченият разход от 2.0л/100км?! Като цяло разхода ще се движи в рамките между 4.1 и 7.0л/100км. 
Оборудването разбира се ще бъде подобаващо още от изходното ниво, а списъкът с екстри реално е неограничен. Клиентите ще могат да оборудват своите автомобили със всички най-съвременни технологии познати от флагмана на марката включително и управлението чрез жестове на отделни функции. Тук нейните функции са разширени, като водача ще може да командва и гласово някои от функциите. Дистанционното управление на автомобила също ще бъде налично за новата 5-та серия.  Автономното шофиране също ще бъде част от нещата, които могат да се добавят, като вече не само ще следва автомобилите пред себе си, а дори ще може да ги изпреварва. Разбира се моделът ще може и да паркира напълно самостоятелно. 
За сега цени не се споменават, но става ясно, че производството ще се осъществява в Австрия и Китай, на чиито пазари се разчита изключително много. Комби версията ще очакваме към края на 2017 година, а GT модификацията ще видим най-рано през 2018 година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар