четвъртък, 29 септември 2016 г.

Новият Nissan Micra: Революция вместо еволюция

Новото поколение на Nissan Micra е факт и има всички шансове да се превърне в бестселър в своя клас. Моделът демонстрира стил и притежава напреднали технологии, които ще го отправят към челните места по продажби в компактният сегмент. Благодарение на новата CMF платформа от Renault, новата Micra предлага един от най-просторните интериори спрямо конкуренцията. Дизайна на екстериора също не е за пренебрегване. Както се очакваше той е близък до този в Nissan Sway Concept и предлага изключителна обтекаемост, като коефициентът за челно въздушно съпротивление възлиза на Сх-0.29.
Първоначално моделът ще се предлага с 0.9 литров, турбо бензинов агрегат или с 1.5 литровия дизел чиято мощност е 90к.с. В по-късен етап се очаква и версия с 1.0 литров, атмосферен мотор и мощност 73к.с. Серийно всички модификации ще се предлагат с 6-степенна, механична трансмисия, като срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват своите модели и с CVT. 
Впечатление прави интериора, който тук е значително по-качествен и предлага изключителна ергономия. Налице са нови системи за модела, като тази за разпознаване на пътните знаци, асистента за предотвратяване на удар, предупреждение на водача за обекти в сляпата зона и т.н. В по-високите нива на оборудване се предлага озвучителна система на Bosse с интегрирани и в седалките високоговорители. 
Продажбите на новият Nissan Micra ще започнат от март месец следващата година, като цени за сега не се съобщават. Производството ще се осъществява в околностите на Париж.Няма коментари:

Публикуване на коментар