понеделник, 8 февруари 2016 г.

Ferrari GTC4 Lusso: Най-доброто от конюшнята!

Ако не сте могли до сега да се сдобиете с Ferrari FF, не съжалявайте! От тази пролет марката ще предложи обновената версия на модела, която ще носи името GTC4 Lusso. Освен новото име моделът с 2+2 места разполага с нов аеродинамичен пакет и ново излъчване. Предната и задната част са изцяло нови. Силуетът е същият, но стилистиката е изцяло променена. Реално от старото купе не е останало почти нищо освен предния прозорец и тези на вратите. Промените са направени прецизно в аеродинамичният тунел, което е довело до понижаване на коефициента на челно, въздушно съпротивление. 
Интериора също е изцяло нов. Главен акцент имат по-малкият волан и огромният 10.25-инчов, HD-дисплей на мултимедийната система, която ще стане основа и в другите модели на марката. Пред спътника на водача има инсталиран дисплей, чрез който същият получава информация за моментната скорост, страничното и напречното ускорение на тялото, както и моментните параметри на агрегата.
По-интересното обаче остава скрито за очите. Под предния капак място продължава да намира V12-цилиндровия, 6.3 литров агрегат чиято мощност обаче е повишена на 690к.с. Трансмисията е същата, 7-степенна, двудискова, но с намалено време за превключване на предавките. Модифицирано е и уникалното двойно предаване, което в комбинация с електронния, самоблокиращ се диференциал улеснява укротяването на цялата мощ. За пръв път в модел на Ferrari, дебют прави изцяло новата система за управление на задния мост. Всичко това обобщено носи името 4rm-S задвижване. всичко това допринася и за по-добри динамични характеристики. Според производителя ускорението на GTC4 Lusso, от 0 до 100км/ч става за 3.4 секунди,у което е с 0.3 сек., по-добро от това на FF. максималната скорост остава същата - 335км/ч. 
Официалната премиера на модела ще се състои по време на автосалона в Женева. Тогава ще стане и ясно колко хиляди евро ще иска още марката за едно от тези. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар