вторник, 8 септември 2015 г.

Rolls-Royce Dawn е черешката на тортата

Преди около две седмици, след премиерата на Mercedes S-class Cabrio казахме, че именно той е най-луксозният и елегантен кабриолет в момента. Сега обаче сме раздвоени. Днес Rolls Royce разпространи официалните снимки на така нареченият "достъпен", открит модел наречен Dawn. Както се досещате той е базиран на Rolls-Royce Wraith Coupe, но реално само 20% от компонентите на купето са използвани в откритият модел. За задвижване новият кабриолет ще разчита на същият - 6.6 литров, V12-цилиндров, би-турбо агрегат Rolls-Royce Ghost с мощност 570к.с., куплиран с 8-степенната, автоматична трансмисия.
 От марката твърдят, че техният модел е най-тихият кобриолет в света. Това естествено не се дължи само на двигателя. Дизайнерите са работили здраво в аеродинамичният тунел и може да се каже, че това е и най-обтекаемият модел в гамата на марката. Изцяло новият мек, сгъваем покрив също допринася на по-тихата обстановка в купето. Интериорът разбира се е на висота и в него преобладават изключително благородни материали. Мястото е за четири човека, които ще бъдат обградени изцяло от дърво, кожа, отделни полирани, метални елементи и дори кристали. Уникална е и озвучителната система дело на Bespoke Audio, която разполага с 16 високоговорителя. Отделни датчици сканират, колко човека и къде се намират в автомобила, след което доставя оптималната честота на звека. Един вид - всички пасажери чуват едно и също. Не липсва и мултимедийна система с 10.2 инчов дисплей, който е скрит зад елегантен капак. 
Техническите характеристики са както следва: ускорение от 0 до 100км/ч. - 4.9 секунди. максимална скорост - 250км/ч (електронно ограничена), среден разход на гориво - 14.2л/100км. общо тегло - 2560кг., цена - не е фиксирана (предполагаема около 350 000 евро). 
Официалната премиера на модела ще се състои днес едновременно в четири града на земното кълбо: Лондон, Ню-Йорк, Дубай и Шанхай.







Няма коментари:

Публикуване на коментар