четвъртък, 17 септември 2015 г.

10-тото поколение на Honda Civic представено в Лос Анжелис

Далеч от светлините на автосалона във Франкфурт, японците избраха Лос Ажелис за да представят последното поколение на Honda Civic. В новият модел всичко е ново. Нова платформа, нов дизайн, нови агрегати и нови технологии намират своето място тук. В САЩ продажбите на модела ще започнат в края на тази година, като първоначално ще се предлага версията с пет врати. В по-късен етап ще бъдат предложени седан и хеч версии.
Под предния капак на 10-тото поколение на Civic откриваме новият, 1.5 литров, турбо бензинов агрегат, който дебютира в Honda StepWgn с мощност 173к.с., куплиран с CVT трансмисия. Базовият модел ще разполага с 2.0 литров, атмосферен мотор и мощност 158к.с., куплиран с 6-степенна, механична или CVT трансмисия. Да не забравяме, че все пак става въпрос за американската спецификация на модела. В Европа той ще се предлага с по-богата гама агрегати, включително и дизел. 
Въпреки видимо нарасналите размери, новото поколение е с около 30кг., по-леко от предходния модел. Мястото в интериора е увеличено във всички направления, а багажният обем  с цели 73л. повече. Това се постига и благодарение на новото многораменно, задно окачване, което ще допринася за повишен комфорт при возене, както и по-добра управляемост. 
Стандартно за модела ще се предлагат електрически, серво волан, система за предотвратяване на сблъсък, инфотейнмънт система с 7-инчов дисплей и мн. др. Срещу доплащане ще можете да поръчате почти всичко, за което можете да се сетите включително и за изцяло LED, предни светлини.  
Странното е, че за момента не се споменава за хибридна версия на модела, която присъстваше неизменно в Honda Civic US-Norm, но явно тя ще бъде представена успоредно с другите модификации на модела. Цени за сега не се съобщават. Европейската версия на Civic се очаква да дебютира по време на автосалона в Женева, през март месец следващата година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар